Gotowanie i pieczenia z dnia na dzień sprawia mi coraz więcej radości, a tym bardziej, że nie było w tym miesiącu żadnego wpisu. Dzisiaj przepis na warzywne przekąski z dipem czosnkowo ziołowym.
SKŁADNIKI :
2 marchewki
1 kalarepa
1 długi ogórek
sól, pieprz
sok z połowy cytryny
1 łyżka koperku i natki pietruszki
PRZYGOTOWANIE :
DIP CZOSNKOWO ZIOŁOWY
Do małej miseczki przełożyć jogurt naturalny, dodać wyciśnięty czosnek, sok z cytryny, posiekaną natkę pietruszki i koperek. Doprawić solą i pieprzem - wymieszać.
PALUSZKI :
Marchewkę obrać pokroić w słupki, ogórka obrać, pokroić wzdłuż, wydrążyć miąższ i pokroić w słupki, to samo zrobić z kalarepą. Paluszki maczać w sosie czosnkowo - ziołowym.
Smacznego! 💙😁😋💜
SKŁADNIKI :
2 marchewki
1 kalarepa
1 długi ogórek
sól, pieprz
sok z połowy cytryny
1 łyżka koperku i natki pietruszki
PRZYGOTOWANIE :
DIP CZOSNKOWO ZIOŁOWY
Do małej miseczki przełożyć jogurt naturalny, dodać wyciśnięty czosnek, sok z cytryny, posiekaną natkę pietruszki i koperek. Doprawić solą i pieprzem - wymieszać.
PALUSZKI :
Marchewkę obrać pokroić w słupki, ogórka obrać, pokroić wzdłuż, wydrążyć miąższ i pokroić w słupki, to samo zrobić z kalarepą. Paluszki maczać w sosie czosnkowo - ziołowym.
Smacznego! 💙😁😋💜
Pozdrawiam
K.
Komentarze
Prześlij komentarz