Humus własnej roboty smakuje najlepiej! Jeśli nigdy nie robiliście, a tym samym jedliście. Zostawiam Wam w poście szybki przepis.
SKŁADNIKI:
cieciorka 1 puszka
oliwa z oliwek ok. 3 łyżki
2 szczypty soli
5 łyżek uprażonych ziaren sezamu ( opcjonalnie )
sok z całej cytryny
1 duży ząbek czosnku
PRZYGOTOWANIE:
Cieciorkę odsączyć, wsypać do miski, dodać oliwę z oliwek, wyciśnięty ząbek czosnku, sól, sok z wyciśniętej cytryny, oraz ziarna sezamu ( opcjonalnie ) .
Nasz domowy humus gotowy! Smacznego! 😁😉
SKŁADNIKI:
cieciorka 1 puszka
oliwa z oliwek ok. 3 łyżki
2 szczypty soli
5 łyżek uprażonych ziaren sezamu ( opcjonalnie )
sok z całej cytryny
1 duży ząbek czosnku
PRZYGOTOWANIE:
Cieciorkę odsączyć, wsypać do miski, dodać oliwę z oliwek, wyciśnięty ząbek czosnku, sól, sok z wyciśniętej cytryny, oraz ziarna sezamu ( opcjonalnie ) .
Nasz domowy humus gotowy! Smacznego! 😁😉
Pozdrawiam
K.
Komentarze
Prześlij komentarz