Cześć wszystkim! :))
Dzisiaj chciałabym się podzielić z Wami nie recenzja kosmetyku czy strojem dnia a czymś co ostatnio bardzo polubiłam..
A mowa o gotowaniu i pieczeniu w kuchennym zaciszu ;)
Tak więc zapraszam do lektury..
Odkąd pamiętam nie zawsze zdarzało mi się przyrządzać dania na różne okazję, zawsze to w kuchni służyłam tylko pomocą .
Jakiś czas temu to wszystko się zmieniło , polubiłam pichcenie i przyrządanie różnorodnych potraw , ciast , deserów ...
Dzisiaj mam dla Was do pokazania prosty przepis dla miłośników bialej czekolady i kokosa czyli Raffaello <3 .
Na pomysł że zrobieniem domowego Raffaello wpadłam kiedy to chciałam przygotować coś słodkiego dla mojego Ukochanego .
Nie powiem ale trafiłam z pomysłem w 10ke !!! Bardzo mu smakowało ;)
Ale wracając do tematu...
PRZEPIS NA DOMOWE RAFFAELLO
tabliczka białej czekolady
50 g masła
obrane migdały
25 g cukru pudru
3/4 szklanki wiórków kokosowych dommasy
ok. 1/2 szklanki wiórków kokosowych do otoczenia kulek
PRZYGOTOWANIE
Czekoladę połamać na drobne kawałki , rozpuścić w kąpieli wodnej albo w mikrofali , w misce utrzeć ( mikserem ) cukier puder i masło . Do masy która powstała dodać rozpuszczona czekoladę cały czas miksując. Na samym końcu wsypujemy wiórki kokosowe mieszając całą masę łyżką i wstawiamy na 30 min. do lodówki .
Ze stężałej masy formujemy małe kulki , wkładając do każdej z nich po jednym migdale. Obtaczamy je wiorkami kokosowymi i na sam koniec wstawiamy kokosowe kulki na 2 godziny do lodówki. ;)
Jak dla mnie słodkie małe co nie co , które można zrobić w tak krótkim czasie . Słodkie , delikatne i łatwe do robienia .
Na ten przepis , który podałam wyżej wychodzi ok. 15 kulek .
Tym , którzy skuszą się na domowe Raffaello życzę SMACZNEGO!
:D
Dzisiaj chciałabym się podzielić z Wami nie recenzja kosmetyku czy strojem dnia a czymś co ostatnio bardzo polubiłam..
A mowa o gotowaniu i pieczeniu w kuchennym zaciszu ;)
Tak więc zapraszam do lektury..
Odkąd pamiętam nie zawsze zdarzało mi się przyrządzać dania na różne okazję, zawsze to w kuchni służyłam tylko pomocą .
Jakiś czas temu to wszystko się zmieniło , polubiłam pichcenie i przyrządanie różnorodnych potraw , ciast , deserów ...
Dzisiaj mam dla Was do pokazania prosty przepis dla miłośników bialej czekolady i kokosa czyli Raffaello <3 .
Na pomysł że zrobieniem domowego Raffaello wpadłam kiedy to chciałam przygotować coś słodkiego dla mojego Ukochanego .
Nie powiem ale trafiłam z pomysłem w 10ke !!! Bardzo mu smakowało ;)
Ale wracając do tematu...
PRZEPIS NA DOMOWE RAFFAELLO
tabliczka białej czekolady
50 g masła
obrane migdały
25 g cukru pudru
3/4 szklanki wiórków kokosowych dommasy
ok. 1/2 szklanki wiórków kokosowych do otoczenia kulek
PRZYGOTOWANIE
Czekoladę połamać na drobne kawałki , rozpuścić w kąpieli wodnej albo w mikrofali , w misce utrzeć ( mikserem ) cukier puder i masło . Do masy która powstała dodać rozpuszczona czekoladę cały czas miksując. Na samym końcu wsypujemy wiórki kokosowe mieszając całą masę łyżką i wstawiamy na 30 min. do lodówki .
Ze stężałej masy formujemy małe kulki , wkładając do każdej z nich po jednym migdale. Obtaczamy je wiorkami kokosowymi i na sam koniec wstawiamy kokosowe kulki na 2 godziny do lodówki. ;)
Jak dla mnie słodkie małe co nie co , które można zrobić w tak krótkim czasie . Słodkie , delikatne i łatwe do robienia .
Na ten przepis , który podałam wyżej wychodzi ok. 15 kulek .
Tym , którzy skuszą się na domowe Raffaello życzę SMACZNEGO!
:D
Buziaki!
Katelynye
Komentarze
Prześlij komentarz